...

Wednesday, June 10, 2015

Trend Artis Bertudung bah.2


Gambar Wardina first..sebab dia memulakan penghebahan pemakaian tudung secara kormesial..sehingga kini permakaian tudung bukan sesuatu yang tepu untuk dibacarakan.                        
     Salam..ari ney saya lanjutkan satu tajuk iaitu Trend Artis Bertundung part 2...Memandangkan tajuk ini mendapat viewer yang tinggi dalam data Kembali.blogspot..subjek ini diperbaharui  saya supaya dapat memperbaiki kekurangan pada topik yang lepas., Selain memberi serba sedikit perkembangan yang sangat positif berkenaan Trend Artis Bertudung di Malaysia kini . Kepada yang belum membaca topik ini dahulu anda bley klik ke  Trend Artis Bertudung bah.1. Berbanding sebelum ini luahan tulisan disampaikan berbentuk sindiran. Sehingga dapat komen yg tertulis "life masing2 kan, nak orang ikot sume bertudung susah kot". Memperbetulkan luahan yang berkurun, Oleh itu, kali ini saya lebih positif dengan perkembangan trend bertudung artis Malaysia.

Sangat terinspirasi apabila apa dilakukan mereka secara tidak langsung menarik ramai lagi wanita-wanita lain untuk turut sama menutup aurat. Seperti yang kita tahu mereka  yang telah bertudung ini bukan sahaja menjadikan tudung sebagai fesyen yang kebanyakkannya ramai menghentam apabila mereka berfesyen berlebih-lebihan, tetapi mereka sebenarnya dapat mengasuh diri dalam menimba ilmu agama dan meningkatkan diri supaya menjadi lebeh baek.


TAaaaDDAHHH!!! Yeahhhhh...Erra Fazira dah bertudung...berita Gembira

Terbaharu Erra Fazira juga mengumumkan dirinya untuk Bertundung, dan memang sangat manis tengok artis yang  digelar sebagai Primadona ini bertundung, dia juga antara selebriti yang boleh memperdengarkan bacaan Al-Quran dengan baik walaupun dia seorang berpewatakkan boyish pada masa muda dan mampu membawa motor berkuasa tinggi.Itu adalah bakat Erra Fazira ineyh.

Ada juga diantara artis yang sudah berubah dengan cara berniqab..ini lagi spesiall..
                       


Tulisan saya yang lepas juga ada sedikit kecewa dengan cara pemakaian bertudung mereka..tetapi setelah 5 tahun lebey..mereka totally berubah dengan lagi baik serta besederhana..Syabas kepada dua selibriti ini...Apa yang menjadi kekaguman saya, antara mereka bukan sahaja selebriti 'kosong', mereka kini mampu memberi ceramah dan bimbingan kehidupan diselitkan ilmu agama malah mereka juga mampu   membaca Al-Quran seperti yang boleh ditonton bacaan mereka di RTM ketika bulan ramadan ataupun check di Youtube. Itu telah menunjukkan keinginan ataupun asuhan agama tetap menjadi pegangan mereka walaupun kekurangan itu ada. Mereka juga bergiat aktif dalam aktivis kemanusiaan. Semestinya artis utama yang mendorong  artis2 wanita kearah ini adalah Wardina Safiyah, Heliza Helmi diikuti  Diana Amir,  Yatt Hamzah sentiasa memberi ceramah  dan nasihat bernas. Diikuti Salima Af 4,Siti Fazurina dan ramai lagi.

Heliza Helmi ikon bertudung yang mengajak selebriti lain melakukan pekara yang bermanfaat dan juga menjadi penceramah motivasi juga.
                                         
Irma Hasmie antara artis yang dar lama bertudung..kini menjadi pengacara di Tv AlHijrah

                                             
                                             
                                             
                                                     
Kredit pada owner nyer gambo/....
Generasi-generasi selebriti terbaharu yang telahpun bertundung..sebelum ini saya tidak pernah bercerita tentang mereka kerana pada tahun itu mereka belum lagi dikenali..diselitkan gambar-gambar selebriti wanita yang kita tak jangka mereka pun bakal bertudung


Kalau ikutkan Ayu Raudhah ney dah lama bertududung boleh saya katakan kebanyakkan time artis tak ramai pakai tudung pada era 2000 dan keatas..Ayu Radhah banyak mendapat karakter gadis bertudung dalam drama ketika itu. 
Sebagai penyanyi terkenal di China Shila tidak bermasalah dengan pemakaian tudungnya.
Siti Sarah kini menumpukan perniagaanya dan cuba keluar dari bidang kepopular .Kekadang seronok tengok dia ney berlakon.
Permakaian tudung bersahaja Adira..heee
Diana Rafar juga dikhabarkan memberi ceramah-ceramah motivasi setelah pelbagai dugaan yang berlaku pada dirinya.
Sapa tak kenal minah neyh..selain merupakan pelajar pintar dia juga serba sedikit nampak mantang dalam pertuturanya kini.
                                   

                                    

Amacam dari gambar pun dan menampakkan perkembangan yang baik berkenaan dengan selebriti bertudung.. ini baru jer berapa...banyak,..dan banyak lagi..tak dipaparkan macam kak Ziana, plus Personaliti TV dan Banyak lagi.....Tahniah Diucapkan mereka...Semoga  mereka terus tawadhuk dalam melakukan segala urusan dalam kehidupan...
No comments: