...

Tuesday, March 29, 2016

Borneo Bounty Boys

AttenTion : Borneo Bounty Boyzz  First Greeting and Meet..'"come lets follow our BBB service company" said Razz (monkey)

video

Inilah...Cita-cita dari seorang teman..yer setiap orang punyai impian..even agak sukar ada turun naik ada rasa janggal ada rasa gagal namun siapa yang tahu motivasi dan semangat sentiasa jadi bekal tidak mustahil Borneo Bountyz Boyzz ada ikhlasnya jika berjaya di realisasikan...sabar teman ada jalan terbaik...Borneo itu dar mengambarkan keunikkan yang terpahat dalam demografi Malaysia sebagai latar animasi ini...jadi secara tak langsung dapat digambarkan semangat patriotisme, menyayangi tanah air..tidakkah itu  sudah cukup rencah tentang Borneo Bountzyy Boyzz...Rakyat Sabah Sarawak perlu berbangga ada produk kreatif dari anak bangsa anda sendiri...dan industri kreatif perlu tahu ada produk de best tidak terarah kisah supehero dan teladan tapi ini adalah tentang kehidupan..berkenaan dengan kesedaran sosial dan moral..keseimbangan ini penting bagi negara yang serba mencabar kini....

sedikit PROLOG tentang Borneo Bounty Boyzz

4 friends who rented an apartment in the midst of Kota Rimbana. They are the founders of BORNEO BOUNTY BOYS Enterprise that run the secret services of collecting bounty upon hunting and capturing a group of peoples or individuals that were considered as criminals

Once again Kota Rimbana were threatened by the rised of an extremist criminals' organisation known as The In-D-Go Syndicate that were also the arch-nemesis of the BORNEO BOUNTY BOYS. With each unique individual talents and specialities, Budd, Raz, Alie and Rune were granted the right by the authorities to contain the spreading of what's remain from the In-D-Go Syndicate.



                NaHH neyy tuk Kualiti TerbaeKK....................... :)

Monday, March 28, 2016

Tarzan 1999 MalayVersion Dubbing Terbaekk

          Sorry masih blum dapat tgk kerana Disney mengisu kan Tarzan (hanya saya yang dapat tengok itupu setelah log in akaun sebab saya yang mengupload movie ini) Film ini tidak dapat ditayangkan d Youtube chanel saya adalah kerana copyright jadi sabar yer para penonton dan rakyat MAlaysia yang mencari cerita ini...sangat sukar bila kita nak mendapatkan filem ini..harap Disney dapat keluarkan Tarzan Malay Version dalam bentuk Blue-Ray


film ini memang legend sebelum kehadiran frozen lagi Disney secara rasmi memberi MAlaysia mengalih suara filem ini ke bahas dan apa yang menarik boleh dikatakkan dubbing terbaik setakat ini sehingga sekarang Frozen pun tidak dapat menandingi pesona karakter2 alih suara untuk kartun ney kredit pada mereka terlibat dan sountrak penuh jiwa dari Zainal Abidin...sape yang tidak pernah mendengan KAu di HAtiku yang amat menyentuh hati... Saya dar upload dari 2 tahun lepas//saya cuba re-upload balik untuk berkongsi namun tidak berjaya..huuuu..jadi sape2 yang nak movie ney bagitau saya yer :)

Thursday, March 10, 2016

Ada Apa Dengan Cinta 2 : AADC2 Serentak Malaysia, Indonesia dan Brunei

Poster lama AADC
Salam tahun ini menyaksikan..sesuatu yang tak mungkin menjadi mungkin begitulah setelah hampir lebih 10 Tahun ..begitulah kesukaran untuk menyatukan kisah persahabatan dan percintaan Ada Apa Dengan Cinta...Filem ini pernah menjadi sebuah fenomena di Malaysia suatu ketika dimana pada ketika itu jarang dipromosikan besar-besaran berkenaan filem-filem Indonesia..even sekarang ney pun jarang filem-filem indonesia berjaya menembusi panggung paggung wayang di Malaysia melainkan sinetron-sinetron mereka..

Trailer Official AADC2

Sedikit kupasan Filem Ada Apa Dengan Cinta...filem ini mengangkat kisah cinta remaja..walaupun ianya sebuah kisah cinta tetapi pada dasarnya pengkaryanya bukan semudah cara.. menjadikan filem ini sebagai kisah-kisah hidup remaja yang nak tahu seronok sahaja sebagaimana filem-filem remaja Malaysia sebagai contoh Movie dulu..lupa tajuk... arahan Razak Mohaiden lakonan Erra dan Yusri selain itu..movie cinta lakonan Adam dan Misha Omar yang hanya membawa mesej popular semata-mata..ataupun drama dunia baru..kisah remaja tetapi Ada Apa  Dengan Cinta (AADC) membawa plot berkenaan remaja dan sastera..bagaimana pengarah dan penulis mengangkat kisah ini menghargai puisi, tulisan buku-buku dan sebagainya...Begitulah perasaaan dan gejolak jiwa remaja ketika itu..dua watak utama memikat hati penonton Rangga dan Cinta sehingga kini kita tidak terlepas dari mengingati kisah  percintaan mereka begitulah kehebatan filem ini..

K di sini anda bley baca 7 fakta menarik AADC by http://www.thevocket.com/7-fakta-yang-anda-perlu-tahu-tentang-ada-apa-dengan-cinta-2/
Poster AADC2 grafik poster film menarik dan sync dengan yang asal
Sesuatu yang Unik apabila AADC mengekalkan style grafik yang sama dimana masih nampak segar walaupun menjengah era 2020 mereka terlibat dalam AADC sangat konsisten mengekalkan imej AADC sebagai kekuatan filem ini..bagi saya amat hebat team mereka mendesignkan filem AADC2 ini..tahniah..

Selain itu..faktor lain membuat para penonton melekat dan mengingati AADC ini adalah kekuatan Runut Bunyi filem yang dihasilkan oleh Anton dan Melly sangat membuai jiwa penonton..lagu berhantu Ada Apa Dengan Cinta sehinga kini memenuhi halwa telinga kita...tak cukup dengan itu kubahagia dan lagu latar memenuhi sepanjang filem AADC amat bagus sekali dan kena dalam penceritaan.

Selepas bertahun-tahun Miles film yang famous dengan filem Laskar Pelangi melahirkan semula sequel AADC dengan garapan lebih matang..walaupun agak lama untuk kembali kelayar tetapi Miles Film yang diproducekan oleh Mira Lesmana ini menarik dengan mencipta filem ini atas pendiriannya tersendiri....Syabas saya ucapkan

kepada penonton Malaysia anda bertuah AADC2 akan menjengah dipawangam berhampiran sebagaimana diwarwarkan di trailer AADC sila nonton yer semua :)

kredit to Mile Film #AADC2 #Milesfilm







Wednesday, March 2, 2016

MUNAFIK :Review Filem

Umum mengetahui Filem Munafik yang baru2 ney telah ditayangkan di panggung seluruh Malaysia mendapat komen positif kepada para penonton..

Yeahhh poster terbaek..
Apa yang menarik adalah Filem ini adalah garapan oleh Syamsul Yusof..entah kenapa saya melekat dengan cerita2 Skop Production dibawah hasil dari pengarah ini termasuk filem2 sebelumnya..ada kala saya seorang yang sangat2 selektif atau bley dikatakan x ada minat langsung terhadap movie2 malay..sangat sombong terhadap karya melayu ye lar..sampaikan film POLIS EVO yg kutip belasan juta itupun saya X minat utk TONTON dan terbuka dengan film hollywood walaupun ada kala dihidangkan film mereka lebey teruk dr cter melayu..


Sedikit komen saya..MUNAFIK adalah satu sisi baru ditampilkan oleh pengarah dan bley dikatakan perasaan yg diterjemahkan dalam film ini adalah dekat dgn jiwa pengarah sekarang sbb tu percaturan kali ini sangat 2 menjadi..cuma pengarah x dpt lari dr STYLE asal arahannya seperti sebelum ini KHURAFAT...cuma penekanan terhadap CONTENT serta TEMA melalui fungsi DIALOG amat menjadi dan terbaek...mungkin berkat kesabaran atau pun dahaganya pengarah untuk mengarah film semula menjadi satu bentuk ENERGY kepada pengarah dan menghasilkan moment yg terbaik pd setiap scene MunaFik...dan lebeh best lagi pengarah berjaya memberi HADIAH kepada penonton...iaitu PLOT TWIST!!!..

X cukup dengan ITU...lakonan yg terbaek NABILa HUDA perlu diberi Standing Ovation kerana sangat2 menjadi dan diharap dia boleh memenangi Pelakon Wanita Terbaek Film Akan DATANG..
Selain itu 2 pelakon utama dalam film ini SYAMSYUL dan NABILA HUDA..memberi sisi yang berbeza dari lakonan sebelumnya Kerana mereka MeyakiNKan penonton dengan bacaan Ayat AlQuran dan berbahasa arab..ini menunjukkan mereka juga ada asas terbaik sbg individu muslim yang pada dasarnya saya mengagap mereka secara peribadi tidak langsung tahu dan hanya dikisahkan masalah sosial n moral yg sering dipaparkan di meja hiburan berkenaan mereka..jadi disitu saya tabik dan satu BONUS yg diberi kepada NABILA HUDA kepada penonton...

Apa2 pun film ini berjaya mengekalkan momentum film terbaik Malaysia Tahun Ini selepas OLA BOLA...arap lepasney pemikiran penonton akan berubah..dan mampu menerima film berat lepasney harap FILM HANYUT dari UWEI juga berjaya menarik perhatian penonton ke panggung dan cipta rekod pecah panggung


MuNAFiK: Buah tangan terbaru Sang pengarah yang dahagakan MaGIsNya

PosTer Film MunaFIK
Umum mengetahui Filem Munafik yang baru2 ney telah ditayangkan di panggung seluruh Malaysia mendapat komen positif kepada para penonton..

Apa yang menarik adalah Filem ini adalah garapan oleh Syamsul Yusof..entah kenapa saya melekat dengan cerita2 Skop Production dibawah hasil dari pengarah ini termasuk filem2 sebelumnya..ada kala saya seorang yang sangat2 selektif atau bley dikatakan x ada minat langsung terhadap movie2 malay..sangat sombong terhadap karya melayu ye lar..sampaikan film POLIS EVO yg kutip belasan juta itupun saya X minat utk TONTON dan terbuka dengan film hollywood walaupun ada kala dihidangkan film mereka lebey teruk dr cter melayu..



Sedikit komen saya..MUNAFIK adalah satu sisi baru ditampilkan oleh pengarah dan bley dikatakan perasaan yg diterjemahkan dalam film ini adalah dekat dgn jiwa pengarah sekarang sbb tu percaturan kali ini sangat 2 menjadi..cuma pengarah x dpt lari dr STYLE asal arahannya seperti sebelum ini KHURAFAT...cuma penekanan terhadap CONTENT serta TEMA melalui fungsi DIALOG amat menjadi dan terbaek...mungkin berkat kesabaran atau pun dahaganya pengarah untuk mengarah film semula menjadi satu bentuk ENERGY kepada pengarah dan menghasilkan moment yg terbaik pd setiap scene MunaFik...dan lebeh best lagi pengarah berjaya memberi HADIAH kepada penonton...iaitu PLOT TWIST!!!..

X cukup dengan ITU...lakonan yg terbaek NABILa HUDA perlu diberi Standing Ovation kerana sangat2 menjadi dan diharap dia boleh memenangi Pelakon Wanita Terbaek Film Akan DATANG..
Selain itu 2 pelakon utama dalam film ini SYAMSYUL dan NABILA HUDA..memberi sisi yang berbeza dari lakonan sebelumnya Kerana mereka MeyakiNKan penonton dengan bacaan Ayat AlQuran dan berbahasa arab..ini menunjukkan mereka juga ada asas terbaik sbg individu muslim yang pada dasarnya saya mengagap mereka secara peribadi tidak langsung tahu dan hanya dikisahkan masalah sosial n moral yg sering dipaparkan di meja hiburan berkenaan mereka..jadi disitu saya tabik dan satu BONUS yg diberi kepada NABILA HUDA kepada penonton...

Apa2 pun film ini berjaya mengekalkan momentum film terbaik Malaysia Tahun Ini selepas OLA BOLA...arap lepasney pemikiran penonton akan berubah..dan mampu menerima film berat lepasney harap FILM HANYUT dari UWEI juga berjaya menarik perhatian penonton ke panggung dan cipta rekod pecah panggung

Kepada Syamsul Yusof ..kalu terbaca review ney...

Setingi-tinggi, TAHNIAH d ucapkan kpd anda

KERANA..mebuatkan sy, kita, kami, dia semua menghargai usaha anda utk memperhalusi tentang beberapa pekara dalam konteks islam sebagai Ad Din..dan bukan sebagai cerita kosong atau movie malay yg seting rcycle benda sama..ataupun movie2 anda yang terdahulu..dimana bg saya agak kureng lah.. :)


Selepas INI ReViEW Spoiler movie MuNaFIk..tunggu