...

Wednesday, March 2, 2016

MuNAFiK: Buah tangan terbaru Sang pengarah yang dahagakan MaGIsNya

PosTer Film MunaFIK
Umum mengetahui Filem Munafik yang baru2 ney telah ditayangkan di panggung seluruh Malaysia mendapat komen positif kepada para penonton..

Apa yang menarik adalah Filem ini adalah garapan oleh Syamsul Yusof..entah kenapa saya melekat dengan cerita2 Skop Production dibawah hasil dari pengarah ini termasuk filem2 sebelumnya..ada kala saya seorang yang sangat2 selektif atau bley dikatakan x ada minat langsung terhadap movie2 malay..sangat sombong terhadap karya melayu ye lar..sampaikan film POLIS EVO yg kutip belasan juta itupun saya X minat utk TONTON dan terbuka dengan film hollywood walaupun ada kala dihidangkan film mereka lebey teruk dr cter melayu..



Sedikit komen saya..MUNAFIK adalah satu sisi baru ditampilkan oleh pengarah dan bley dikatakan perasaan yg diterjemahkan dalam film ini adalah dekat dgn jiwa pengarah sekarang sbb tu percaturan kali ini sangat 2 menjadi..cuma pengarah x dpt lari dr STYLE asal arahannya seperti sebelum ini KHURAFAT...cuma penekanan terhadap CONTENT serta TEMA melalui fungsi DIALOG amat menjadi dan terbaek...mungkin berkat kesabaran atau pun dahaganya pengarah untuk mengarah film semula menjadi satu bentuk ENERGY kepada pengarah dan menghasilkan moment yg terbaik pd setiap scene MunaFik...dan lebeh best lagi pengarah berjaya memberi HADIAH kepada penonton...iaitu PLOT TWIST!!!..

X cukup dengan ITU...lakonan yg terbaek NABILa HUDA perlu diberi Standing Ovation kerana sangat2 menjadi dan diharap dia boleh memenangi Pelakon Wanita Terbaek Film Akan DATANG..
Selain itu 2 pelakon utama dalam film ini SYAMSYUL dan NABILA HUDA..memberi sisi yang berbeza dari lakonan sebelumnya Kerana mereka MeyakiNKan penonton dengan bacaan Ayat AlQuran dan berbahasa arab..ini menunjukkan mereka juga ada asas terbaik sbg individu muslim yang pada dasarnya saya mengagap mereka secara peribadi tidak langsung tahu dan hanya dikisahkan masalah sosial n moral yg sering dipaparkan di meja hiburan berkenaan mereka..jadi disitu saya tabik dan satu BONUS yg diberi kepada NABILA HUDA kepada penonton...

Apa2 pun film ini berjaya mengekalkan momentum film terbaik Malaysia Tahun Ini selepas OLA BOLA...arap lepasney pemikiran penonton akan berubah..dan mampu menerima film berat lepasney harap FILM HANYUT dari UWEI juga berjaya menarik perhatian penonton ke panggung dan cipta rekod pecah panggung

Kepada Syamsul Yusof ..kalu terbaca review ney...

Setingi-tinggi, TAHNIAH d ucapkan kpd anda

KERANA..mebuatkan sy, kita, kami, dia semua menghargai usaha anda utk memperhalusi tentang beberapa pekara dalam konteks islam sebagai Ad Din..dan bukan sebagai cerita kosong atau movie malay yg seting rcycle benda sama..ataupun movie2 anda yang terdahulu..dimana bg saya agak kureng lah.. :)


Selepas INI ReViEW Spoiler movie MuNaFIk..tunggu

2 comments:

Papaglamz dotcom said...

Gila ah.. ni yg buat aku terkinja2 nak tengok ni..

Anonymous said...

jangan terkinja kinja sangat nanti digelar kanak kanak riang..heee