...

Saturday, April 2, 2016

GAMBAR MELLY GOESLOW DENGAN GAYA HIASAN KEPALA NETIZEN KECAM LAGI?

Salam...Malaysia..

Diambil dari nurani.co.id....2 legend soundtrak film dan lagu yang menangkap halwa telinga Nitizen Indonesia Anton Hoed dan Melly 

K melanjutkan tetang kisah Melly Goeslow yang dikritik Nitizen dikhabarkan isu ini cukup menjadi bualan hangat dari Malaysia...Saya menonton beberapa siri BBB yang pernah diceritakan Melly gara-gara fesyen nya sewaktu menyanyikan Cinta dan Ibadah..Menjadi topik hangat ketika itu dengan gayanya seakan berani dengan penampilan imejnya sebagai seorang muslimah..

Abaikan beberapahal melihat MElly didalam BBB saya merasakan kemungkinan Fesyen-fesyen pelik dan Unik digembar gembur Nitizen pada acara Konsert Ada Apa Dengan Cinta2 baru-baru ini di SCTV menjadi bahan untuk mengembalikan kisah-kisah panas Melly dengan imej nya itu...
cepat yer hal-hal dari Indonesia tesebar di Malaysia hiii..

MV lagu Ratusan Purnama Melly dengan gaya tudung hiasanya saje jer promote MV durang..kikiki

Bagi pendapat peribadi saya isu-isu ini pernah dibangkitkan oleh artis-artis wanita Malaysia seperti Ramlah Ram dengan kes tudung kelihatan Sanggul memang sebagai Nitizen kita agak sensitif..tapi mereka sebagai Selebriti Performance sentiasa perlu membuat penampilan yang unik dan pelbagai sesuatu pekara biasa kalu dilihat dari konteks profesionalisme mereka..so hal2 camney bagi saya sesuatu yang biasa,,,kekadang eksperimentasi itu sesuatu yang menarik untuk dibincangkan try n error..Melihat penerimaanya atau tidak itu kebiasanya orang  industri kreatif  cuba membuat penampilan..bagi saya itu yang dibawa oleh selebriti Melly Goeslow.,,tapi adakala mungkin ada yang akan menyatakan dan berkata "Matlamat tak menghalalkan cara"...

video
Ok ney pun cover tak sengaja saya ambil tadi dari Khai Bahar fb..saya x kenal  dia ney..cuma ada pengguna sharing di FB..hanya beberapa minit sayjer semasa tulisan blog ini dibuat..ada  nitizen yang menyanyikan lagu dari karya teh  Melly 


Walaubagaimanapun ternyata Melly mempunyai tarikan tersendiri membuatkan Nitizen dr Malaysia mengambil tahu tentang artis indonesia ini..walaupun kerjayanya tidak rancak di Malaysia berbanding di Indonesia..kali terakhir Melly terlibat dalam Cinta Ibadah dan PengetuanAkademi Fantasia 10 atau 11 saya lupa...

Ingatkan fesyen  ular..rupanya kalu ikut konsep MTV untuk laguney rupanya Sarang Burung..

anda bley tengok link ini membicarakan tentang Melly Goeslow 





setuju atau tak bukan dikupas didalam blog ini tetapi persoalan? yang kita tidak tau..samaada  berbaur provok ataupun bukan atau  sebenarnya sekadar hiburan semata-mata...hanya empunya blog je mengerti..jadi untuk tahu mungkin pembaca blog  bley melihat dan menilai sendiri gaya Melly yang tidak keterlaluan dalam program BBB berbanding semasa performance..jadi maybe pemilik blog yan curious tentang Melly turut boleh menonton dan dijadikan bahan tulisan sepertimana dua link diatas..ini sekadar perkongsian dan buah fikiran saya untuk penulis blog membuat entry baru berkenaan gaya Melly yang lain tq.. :) ....

K sebelum tu nak bagitau pada tarikh ini ada Bintang RTM 2016 Peringkat Akhir tapi kenapa semua bertanding banyak persembahkan lagu dari nyanyian Melly Goeslow...ney virus ker..hahaahha...

anda bley juga tgk 2 link saya berkenaan selebriti bertudung... :)




Baiklah itu sahaja saya sempat menonton Konsert AADC2...saya dar agak mungkin teh Melly ney akan memakai pelbagai busana...untuk ekperimentasi persembahannya..anda bley liat..gambar di blog link yang diberi diatas untuk tatapan pembaca... :).. k sebelum chow meh dengar lagu dari nukilan Melly Goeslow  nyanyian Erra Fazira neyh..layan...Nostalgia sangat bila Melly nak wat comeback lagu Erra Fazirra neyh..

dan Sory kalu tulisan ney ayat bersepah,,,memang bersepahpun kan..Wasalam

No comments: