...

Monday, July 6, 2015

Siri Heroes kembali dengan Heroes Reborn~ review malay


New era Heroes Reborn musim baharu kredit by NBC
Heroes..sape yg tahu pasal siri ney..saya merupakan dikalangan penonton yg tengok cerite omputih..pernah ditayangkan di saluran star world dan TV3 ..walaubagaimanapun citer ney x abis tayang tergantung di siri ke4..sy ney selalu tonton siries hollywood..yang asyik tergantung n tak de sambungan..cth macam tera nova dan Lain-lain..memang nasib saya lah meminati cerita yg tidak dpt diteruskan tayangan..kemungkinan kerana ranting penoton dan jalan cerita..yang semakin lama..semakin becelaru..kepada emosi penonton..begitu lah yang berlaku kepada Heroes..then selama 5 tahun menunggu...akhirnya Heroes Kembali dengan tajuk baharu iaitu Heroes Reborn..so saya rasa Excited..almaklumlah biar ada daripada x de kan..sengsara kot kalu tengok cerita yg tak abis..n tergantung..perkara ini akan membuatkan kita frustt menongeng!!hehehe

Heroes bagi saya sebuah siri english yg memang mempunyai keunikkan tersendiri..dari segi pengceritaannya ingin mewujudkan kisah terpencil masyarakat yg mempunyai kuasa luarbiasa dihasilkan secara realiti tidak perlu berpakaian superhero dan anda mempunyai ability itu, keupayaan seperti terbang oleh nathan petreli dan adiknya peter.

Kalu siapa-siapa mengikuti siri kegemaran ini memang akan perasan cerita ini memang best dari X-Men atau cerita Supehero marvel yang len seperti Avenggers kerana kebanyakkanya terhasil dari imaginasi komik.Heroes ingin mewujudkan kisah yang seakan benar-benar berlaku didunia kita. Ini menjadikan Heroes bagi saya adalah series yang super awesome.
Recap: Peter Petrelli watak paling menonjol mempunyai keupayaan semua kuasa dimulai dengan kuasa terbang, bertentangan dengan karakter ibunya iatitu Angela Petrili yang mempunyai kuasa misteri maybe kuasa naluri yang kuat.

Hiro Nakamura seorang nerd yang mampu memanipulasi masa kehadapan..dan ke era zaman dahulu,


Teraju utama Mohinder yaang mengerakkan perjalanan Heroes..saya akan suka kalu watak ini hanya seorang doktor yang membuat kajian dan tiada apa-apa kuasa..tetapi karakter ditonjolkan Heroes adalah sebaliknya.

Hiro Nakamura ..bley memanipulasi masa ..membaca kata hati Matt Puckerman..mempunyai kuasa penyembuhan cepat claire bennet..maya yg boleh meyerap tenaga sehingga mati semua dirangkumkan dalam kajian Mr Suresh..seorang doktor kajian berkenaan genesis..sangat dekat dihati penonton kerana mengabungkan kisah fantasi dlm realiti kajian yang seakan bila kita terbuai dlm penceritaan merasakan kajian itu adalah benar-benar berlaku.Namun Heroes mula berlaku kecelaruan apabila ia melibatkan faktor-faktor lain seperti ras, politik,virus dan pelbagai lagi membuatkan Heroes mula mendapat kritikan..Sehinggakan Tim Kring tidak dapat meneruskan siri ini yang memasuki ratusan episod apabila NBC syarikat penyiaran TV luar negara tidak berkeinginan untuk sambung rancangan ini bagi musim ke 5.
Antara karakter baru mengantikan perlakon2 lama heroes macam x best jer sbb masih suka karakter lama.

Apa yang membuatkan saya tertarik dalam siri Heroes adalah pelakon-pelakon dipilih dari pelbagai bangsa dan lokasi di India,Jepun dan  Mexico dan semestinya US menunjukkan cerita ini mempunyai identiti sendiri. Kerana kisah dibawa nampak lebey Universal.

Selepas 5tahun peminat Heroes dapat menarik nafas lega setelah pengumuman Heroes Reborn dilakukan,walaupun tidak seperfect heroes asal kerana kebanyakkan watak asal dirombak kemungkinan pelakon tersebut terikat kontrak dengan drama lain membuatkan satu tamparan hebat bagi penghasil Heroes ini Tim Kring utk melahirkan cerita dalam bentuk baru tanpa menjejaskan siri asal..akibatnya ramai membuat spekulasi samada positif dan negatif terhadap Heroes Reborn.

Issac Mendez watak paling berkesan..dia boleh melihat masa depan melalui lukisan grafiti..namun dia hanya ada di musim pertama Heroes,,sebab tur watak ney legend
Namun beberapa karakter lama dihadirkan semula mungkin serba sedikit membantu peminat untuk trus menonton Heroes Reborn ini dengan first pilot bertajuk Aurora membuatkan saya tidak sabar menonton. Gambaran seorang kanak-kanak yang boleh memanipulasi Aurora agak menarik.

Take a look teaser Aurora yang dikatakan pilot Heroes Reborn yang akan keudara episod pertama pada 4 September 2015.Saya tertarik dengan karakter budak kecil pompuan yang boleh memanipulasi Aurora.

Walaubagaimanapun setelah menonton trailer keexcited saya agak kurang melihat perlakon-perlakon baru agak kurang meyakinkan dengan karakter mereka dan saya masih teringin dengan kekalkan semua karakter lama tetapi ianya sangat mustahil.Mengangkat subjek dimana heroes? Membuatkan ia merupakan satu kesinambungan dari siri 4 dimana Claire telah mendeclare kepoweran dan ability kepada dunia..dan di Heroes Reborn mempersoalkan dimana mereka..maksudnya semua karakter lama dianggap heroes kerana membantu dunia pada siri pertama..yg tersangat lar best siri first tu endingnya. So nampaknya penulis skrip mampu mengekalkan plot siri heroes sendiri dengan mempunya pertalian dan kesinambungan walaupun perlakon-perlakon baru. So ape2 pun tonton je larh..Bunyi seakan redha...jer...tp kehadiran angela petrili,suresh,hiro dan Micah menguatkan brand heroes ney..dan memberi sedikit harapan untuk Heroes Reborn ini bertahan untuk siri-siri selanjutnya.

Petaruhan trailer Extraordinary among Us sebagai tajuk untuk Heroes Reborn bakal menarik peminat-peminat Heroes ditambah dengan runut bunyi Metalicca menambah perisa siri ini adakah nidji akan menyanyikan ost utk versi Asia sebagaimana siri terdahulu? 

Heroes Reborn akan ditayangkan bermula pada 24 September ini..di saluran NBC..jadi tungguu dan tonton...okey..:)

Apa-apa pun Angella petrilli ibu kepada karakter kuat  heroes dari musim lepas iaitu Peter,Nathan dan Sylar yang penuh Nostalgic..kembali lagi untuk siri baharu ini memberi sinar baru untuk  Heroes Reborn. Ini yang saya katakan dia mempunyai ability naluri yang kuat setiap yang diluahkannya sangat bahaya.Setiap heroes akan berwaspada dengannya.Karakter-karakter musim terdahulu Heroes yang sempat menjengah ke musim ke4 Heroes..tetapi tidak semua akan keudara di Heroes Reborn yang adapun mungkin Cameo. Sangat rindu semua karakter ini.


No comments: